7 Основни Съвета При Ремонт на Баня

7 Основни Съвета При Ремонт на Баня

Мислите ли за основен ремонт на банята, или пък ще проектирате напълно нова такава във вашия апартамент или къща? Обзавеждането на баня е вълнуващо преживяване, но може да бъде и голямо предизвикателство, ако не сте напълно сигурни как да подходите. В тази статия ще ви дадем няколко практични съвета от нашия опит, за да направим избора ви по-лесен и по-приятен.

Подберете стила

Изборът на подходящ стил е първото нещо, което трябва да направите. Искате ли класически или съвременен стил, който да се вписва в останалите помещения в жилището ви, или сте отворени към по-смели и авангардни решения?  Класическият стил включва доказани във времето комбинации от елементи като мраморни плочки, кремаво-бели цветове, тапети с флорални щампи или дървена ламперия на стените с цел създаването на дълбочина на дизайна. Модерният стил изпъква с изчистени линии, изваяни форми и ярки цветове и е лесно приложим както за малки, така и за големи помещения.

Размери на банята

Необходимо е да сте напълно наясно с размерите на банята, защото това ще ви даде насоки кои мебели ще се поберат и кои не, което ще направи избора ви много по-лесен. Например ваните се нуждаят от повече налично пространство, така че, ако искате и душ в допълнение към тях, може да се наложи да комбинирате двете в едно. Важно е да имате предвид и вратите на душ кабината – при ограничено пространство най-добрият избор е плъзгаща се врата вместо такава с панти. Ако банята ви е малка, монтирането на мивка на стената би създало по-голямо подово пространство.

Осветление

Както при всяка друга стая и тук важат основните принципи на осветлението – използвайте комбинация от работно, околно и акцентиращо осветление. На пазара има изобилие от решения за осветление за баня, но ги прилагайте с идеята къде имате нужда от светлина от гледна точка на практичност и с цел създаване на релаксиращо настроение.

Подова настилка

Когато избирате материали за подовото покритие на банята, не забравяйте, че те трябва да бъдат здрави, водоустойчиви и устойчиви на хлъзгане, но също така и естетически привлекателни. Керамичните и каменните плочки са добър избор, но бъдете внимателни, когато избирате тяхното покритие, тъй като силно полираният камък е хлъзгав при намокряне.

Прозорци

Изборът на прозорци за банята може да се окаже трудно начинание, тъй като много фактори трябва да се вземат под внимание в допълнение към вентилацията и намаляването на влагата. Повечето прозорци са прозрачни, но вие имате нужда от такива с определена степен за затъмнение, за да си гарантирате неприкосновеност на личното пространство. Прозорците, поставени по-високо на стените, предлагат повече уединение спрямо тези на височината на главата. Големината на прозорците влияе на възприятието за размера на банята. Колкото по-голям е вашият прозорец, толкова повече дневна светлина влиза в банята, създавайки усещане за по-просторно помещение.

Цветове

Място за съхранение

Наличието на малък стъклен рафт над мивката ви, покрит с четки и пасти за зъби, аксесоари за бръснене и кремове не изглежда визуално впечатляващо. Съхраняването на тези предмети около мивката или дори на пода в душ кабината също не е удачно решение, тъй като непрекъснато ще ги събаряте и ще губите излишно време в намирането им. Шкафове, комплект рафтове, дървени стелажи, контейнери или просто органайзери за баня ще допринесат със спокойствие и практичност в изпълнението на ежедневните ви и рутинни задачи.

Банята е преди всичко място за релакс и се надяваме, че нашите съвети ще ви помогнат да я превърнете в любимо място във вашия дом. Ако се нуждаете от допълнителни съвети или искате да обсъдите проекта си с нас, не се колебайте да ни потърсите на 0899 32 55 81 или на имейл адрес office@moodinterior.com.

Summary
7 Основни Съвета При Ремонт на Баня
Article Name
7 Основни Съвета При Ремонт на Баня
Description
Тук ще намерите приложими идеи за това как да превърнете банята в предпочитано място за отдих и релакс у дома.
Author
Publisher Name
Mood Interior Design
Publisher Logo

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*