Идеи за Съхранение в Малки Апартаменти: Практични Съвети за Увеличаване на Пространството

Идеи за Съхранение в Малки Апартаменти: Практични Съвети за Увеличаване на Пространството

Животът в малък апартамент определено предлага трудности, когато става въпрос за съхранението на вашите вещи и предмети. Имате чувството, че постоянно се спъвате в купища дрехи или кутии, за които нямате място. Въпреки това има много начини, с които да увеличите наличното пространство в един маломерен апартамент. В тази статия ще ви дадем полезни съвети, които ще ви вдъхновят да оптимизирате максимално площта във вашия дом.

Преобразете Антрето

Антрето е често една от най-затрупаните зони в малките апартаменти, но с няколко лесни стъпки бързо можете да промените това. Определете място за ключове, палта и обувки – добавете малка масичка, стойка за палта или кукички за закачането на чанти и чадъри.

Многофункционални мебели

Един от най-добрите начини да спестите място е да инвестирате в многофункционални мебели. Масичката за кафе, която може да се превърне в пуф за съхранение, е чудесен начин да складирате допълнителни одеяла или възглавници. Разтегателните кушетки и дивани бързо се превръщат в допълнително легло, подходящо за гости. Живеещите в апартаменти на две нива са наясно, че стълбището заема огромно пространство, затова помислете за вграждането в него на шкафове или чекмеджета. Разполагате с безкрайни възможности, когато става въпрос за функционални мебели, така че бъдете креативни!

Мислете вертикално

Когато сте ограничени от наличната площ е важно да използвате всеки сантиметър от вашия апартамент. Това включва и оползотворяването на вертикалното пространство. Използвайте пространството на стените като добавите рафтове или кукички за окачване. Това е чудесен начин за съхранение на предмети, които не употребявате често като празнични декорации или допълнителни кухненски принадлежности.

Леглото

Едно от най-подценяваните места за съхранение е мястото под леглото. Има основателна причина почти всеки да складира допълнителни възглавници и завивки точно там. Можете също така и да използвате това пространство за съхранение на несезонните дрехи, обувки и багаж. Не забравяйте да отделите средства за качествени контейнери за съхранение, за да може всичко да бъде идеално организирано и подредено.

Банята

Банята е едно от най-малките помещения във всеки апартамент, така че е разбираемо защо е трудно да се намери място за съхранение в нея. Все пак и тук разполагате с няколко трика, до които можете да прибегнете, за да създадете допълнително пространство. Добавете отворени рафтове към вашия дизайн и ги поставете вертикално, за да използвате максимално наличното пространство. Поставките за кърпи са чудесни за по-малките бани, тъй като почти не заемат място. Модулните системи за съхранение в банята са страхотно решение от естетическа и функционална гледна точка. Най-често те присъстват под формата на квадратни или правоъгълни кубчета, които лесно се монтират хоризонтално или вертикално.

Подвижни мебели

Един от основните проблеми с малките апартаменти е, че мебелите често могат да изглеждат обемисти и натрапчиви. За щастие има начин да се справите с това неудобство! Подвижните мебели като например плъзгащи се рафтове или бюра могат да създадат илюзията за повече пространство като същевременно поставят акцент върху любимите ви декоративни предмети. Преди да започнете да реорганизирате дома си, започнете с мащабно разчистване на всички непотребни вещи, които сте натрупали през годините. Това ще отключи вашата креативност и ще ви даде свежи идеи и решения за максималното използване на наличното пространство, с което разполагате.

Огледала

Силата на огледалата е неоспорима, тъй като те създават зрителна измама, която работи във ваша полза. Те правят малките помещения да изглеждат и да се усещат по-големи като отразяват светлината и пораждат илюзията за повече пространство. Можете да използвате подвижни огледала като ги поставите близо до прозорци и мебели или да ги монтирате в шкафове или зад плотовете.

Екипът на интериорно студио Mood е винаги на среща за вас, ако желаете да обсъдите вашите идеи и бъдещи проекти. Свържете се с нас на имейл адрес office@moodinterior.com или на телефон 0899 32 55 81.

Summary
Идеи за Съхранение в Малки Апартаменти: Практични Съвети за Увеличаване на Пространството
Article Name
Идеи за Съхранение в Малки Апартаменти: Практични Съвети за Увеличаване на Пространството
Description
Практични съвети за съхранение в малки апартаменти, които ще ви помогнат да оптимизирате максимално наличното пространство.
Author
Publisher Name
Mood Interior Design
Publisher Logo

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*