Проект

Пентхаус в Лендмарк, Пловдив

Интериорен дизайн на апартамент на последен етаж от луксозна сграда на Гребната база в Пловдив.
чертеж на пентхаус, Вътрешен дизайн на къщи, Архитектурен дизайн

Функционално разпределение

Свеж, модерен и разчупен интериор на апартамент, разположен на 171 кв.м. на последен етаж от луксозна сграда, впечатляващ с нестандартно разпределение и интересни решения. Този дом разполага с хол, кухня и трапезария, три спални, баня и тоалетна. В стилистично отношение интериорът е решен нетрадиционно и разнообразен цветово, а екстравагантна особеност е влизането в него директно от асансьора.

Детайли
Квадратура 171м2
Локация Пловдив
Година 2015

Всекидневна

Влизайки в апартамента директно от асансьора, пред нас се разгръща просторна дневна, приканваща и изпълнена със светлина, обединяваща в себе си кухня и трапезария. Меката мебел в сив цвят, красивият дъбов паркет и големи прозорци с тежки феерични завеси са отлично допълнение към домашния уют. Основен елемент безспорно е красивата камина, с вграден над нея телевизор, които са част от очарованието на хола, а присъствието на приглушено осветление в помещенията отлично акцентира върху елегантния и стилен интериор.

Пентхаус в пловдив, лилав акцент в дневната, интериорно студио софия
Пентхаус в пловдив, лилав акцент в дневната, интериорно студио софия

Трапезария

Зонирането е предимство на този стилен апартамент. Забележителна част от целия интериор е трапезарията, която е практично разположена между кухнята и хола. И тук присъстват два основни детайла от жилището – категоричното черно и дърво. Особеното тук е облицовката на пода, стената и таванът – от естествено дърво , която умело подчертава нестандартния нюанс в дизайна. Маса с мраморен плот, комфортни столове в лилав акцент и закачлив полилей са елементите от тази концепция.

Кухня

Кухнята е атрактивна и модерна, съчетаваща в себе си комбинация от елегантни форми и съвременна визия. Изработката на мебелите се отличава с композиция от дърво, камък и гладки повърхности. Изчистена линия на бял полиран плот от естествен камък, огледален гланциран гръб, иновативни елементи и скрито осветление. Островът е от естествен камък и съчетава както място за работна площ, така и за хранене. И тук основно присъстващ елемент е естествената светлина, която подсилва ефектната визия на този уникален съвременен дизайн.

Пентхаус в пловдив, лилав акцент в дневната, интериорно студио софия