Проект

Пентхаус в Амая Резиденс, София

Правите форми, изчистените линии и наситеното остъкляване гарантират за свежест и интериор , изпълнен със слънчева светлина.

Функционално разпределение

Правите форми, изчистените линии и наситеното остъкляване гарантират за свежест и интериор , изпълнен със слънчева светлина.

Детайли
Квадратура 101.2м2
Локация София
Година 2021

Кухня и трапезария

Оптимизирайки дневната, обособихме визуално и функционално пространства за кухня с кухненски остров, трапезария и дневен тракт.
Кухнята и кухненския остров са избрани в монотонни цветове, за да не се натрапват. Акцентът в кухнята е в Линията на кухненската зона се завършва от окачен таван в тъмен цвят.
Трапезарната маса се съчетава отлично с кухненските плотове За нея избрахме уютни кресла, облицовани с мека тъкан в цвят бордо. Поставени върху тъмен килим и под елегантни метални полилеи, те се превръщат в цветния акцент в помещението.

moderni i izchisteni formi, moderen apartament, hubav divan
moderni i izchisteni formi, moderen apartament, hubav divan

Всекидневна с бар

За да отделим визуално и функционално зоната за отдих от останалата част на дневната, избрахме да я повдигнем на подиум. Позиционирахме меката мебел в средата, за да има достатъчно пространство около нея. Проектираният винен бар, който е визуално продължение на кухнята, придава стил и индивидуалност на помещението.
За да създадем повече уют, използвахме ламперия с дървесна текстура, която пасва на естествения паркет. В нея има три врати – към баня за гости, вградена пералня и главната спалня с гардеробно помещение.

Мастър спалня с гардеробно помещение

Мастър спалнята в апартамента следва същият стил, както и останалите части – минималистичен, изчистен и елегантен. Обзаведохме я със светло двойно легло с вървена табла, тапицирана в центъра , светла тоалетка и огледална ламперия, която разширява пространството визуално. Скритото лед осветление и елегантните медни нощни лампи спомагат за интимната обстановка в спалнята.

spalnq, moderni i izchisteni formi, moderen apartament
Баня, Камък, Мрамор, Дизайн на баня София

Мастър баня

Визуално разделихме мастър банята на няколко части. Използвахме тъмен мрамор за основа на вградената вана и за облицовка на прилежащите и стени. Огледалната ламперия отваря пространството визуално и придава елегантност. Останалата част от банята е светла и е визуална опозиция на къта с ваната.
Окачените тавани са големият акцент – решени са на няколко нива, с барокови корнизи и вградени душ пити. Цветово контрастират един с друг и придават завършеност на пространството.