Проект

Апартамент в Резиденшъл Парк, София

Избраният стил трябва да участва във всяка стая, като един пълен вътрешен дизайн на апартамента.

Функционално разпределение

Желанието на клиентите за този проект е за един модерен и уютен апартамент, чийто дизайн да остане във времето.

Детайли
Квадратура 127.6м2
Локация София
Година 2014

Всекидневна и трапезария

Холът е разделен на три къта – кухня, трапезария и всекидневна. Интересен аспект в помещението е ламперия, скриваща вратите на килера и тоалетната, правейки ги абсолютно дискретни и невидими. При частта с камината, тя се превръща в удобен и напълно функционален шкаф за съхранение на книги, предмети и др. вещи, които сме свикнали да гледаме на показ в много жилища. Механизмите, които са използвани за отделните секции в самия шкаф позволяват оптималната му употреба, както за различни предмети, така и за дървата, които ще се ползват за камината, готови за употреба и напълно скрити вътре. Каминната камера е частично скрита, което я прави ненатрапчива и в същото време изключително стилна. От двете й страни симетрично са разположени експозиционни ниши, подсветнати отгоре. В задната част на ламперията, в частта й с коридора, тя е решена като скрит гардероб с отворени елементи за ежедневни палта и чанти.

dizain na vsekidnevna sofiq, moderni i izchisteni linii
dizain na vsekidnevna sofiq, moderni i izchisteni linii

Кухня

Кухнята е вградена и оптимално изчистена. В нея е скрит и хладилникът, който е напълно невидим за окото. Кухненският остров , макар и свободностоящ, се явява като продължението й, увеличавайки работния й плот многократно, използван още и като бар за закуски, напитки и др. Друг интересен аспект в помещението е таванът. Той не достига до стените с прозорци и по този начин скрива корнизите на пердетата, като в същото време скритото осветление от ръбовете му разпръсва интересна светлина по пердетата, придавайки им сияние и уют. В частта си над всекидневната и над трапезарията, таванът е повдигнат и в горната му част е решен с паркет, като този от пода. При коридора таванът не достига до нито една стена, скритото му осветление придава интересна атмосфера.

Мастър спалня

При спалнята, отново таванът е със скрито осветление, който продължава над прозорците, скривайки корнизите и придавайки сияние на пердетата. Това продължава и над спалнята, осветявайки акцентиращата стена зад леглото. Ламперията със същата разцветка, както при хола, присъства и тук за да скрие деликатно двата гардероба, както и вратата към банята, придавайки усъвършенстван и функционален вид на спалнята.

dizain na vsekidnevna sofiq, moderni i izchisteni linii
dizain na vsekidnevna sofiq, moderni i izchisteni linii

Офис

Домашният офис е решен с вградена библиотека и интегрирано в нея бюро, В следствие на малкия размер на стаята, крайните рафтове са изработени под ъгъл, за да олекотят обстановката. Идеята тук е, офисът да се използва и като гостна, затова диванът се разпъва и се превръща в удобно легло.

Детска стая

По изискване на най-малкия член от семейството, детската стая е снабдена с двуетажно легло, под което има достатъчно място за игри, има достатъчно шкафове, гардероб, както и кът за видео игри. Леглото е с конструкция захваната за пода, тавана и стената. В долната си част е шкаф за книги, игри и др, а горе е решено като почти самостоятелна стая с шкафове, отворени и подсветнати рафтове, дори масичка с ракла. В задната си част конструкцията на леглото се явява като декоративна стена, разграничавайки вратата от останалата част на стаята. На отсрещната стена има конструкция интегрираща в себе си голям и напълно функционален гардероб, допълнителни шкафове, рафтове, както и кът за телевизор с видео игри. Мебелите тук повтарят растера на лампериите в другите стаи, но този път дървото е заменено с разноцветни панели от MDF с лакиран ефект, подредбата им наподобява игра на „Тетрис“. Важен аспект от проекта е избраният дизайн да участва във всяко помещение, придавайки единен, завършен вид на апартамента.

dizain na vsekidnevna sofiq, moderni i izchisteni linii