Проект

Апартамент в кв.Бояна, София

Изчистен и светъл интериор на маломерен тристаен апартамент в квартал Бояна - съвкупоност от стил и нежност
чертеж архитектурен, разпределение

Функционално разпределение

Тристаен апартамент, в който се фокусирахме върху създаването на спокойна и елегантна среда, изпълнена със светли и функционални пространства. Създадохме просторна дневна и трапезария, с кухня и остров, като комбинирахме няколко вида повърхности. Жилището разполага с две спални, тоалетна и баня, входно антре, където сме изградили вградени гардероби с вътрешно осветление за повече удобство и практичност.

Детайли
Квадратура 73м2
Локация София
Година 2021

Всекидневна и трапезария

Превръщайки всекидневната с трапезарията и кухнята в цялост, се създава чувство за повече пространственост, което подсилва внушителността и изяществото на цялостния проект. Представен по съвременен начин, с много внимание към детайлите и прилежно подбрана композиция от палитра цветове.
Като основни акценти във всекидневната се забелязва TV шкафа, чийто ефект е подсилен със сиво тонирано огледало, както и самият телевизор над него, който е с въртящ се механизъм на 360° за повече удобство в цялостното помещение.

Дизайн на елегантна всекидневна, Интериорно Студио, Интериорен Дизайн София, оранжев акцент
Дизайн на елегантна дневна, Интериорно Студио, Интериорен Дизайн София, розова дневна, изчистена кухня

Кухня

Следвайки линията на дизайна, зад телевизора облицовахме стената с ламперия с камък бианко карара и МДФ редуващи се плоскости, която придава една деликатна изтънченост. За пода е използван естествен камък светъл мрамор, който с интересни детайли се преплита с този на кухнята – имперадор дарк, като по този начин придава лек визуален контраст в обстановката. Интересен акцент тук са островът и плотът, които са облицовани с грес керамични плочи, издържащи на температура до 1500° – абсолютно подходящи и практични за всяка кухня.
.

Мастър спалня

Следвайки основния стил, спалнята запазва харизмата на елегантността и лукса на цялостния дизайн. Разполагаща с двойно легло с тапицерия в опушено розово, контрастираща на по-светлите тонове на стените, нежно обогатени с декоративни фризове. Разположили сме два гардероба от двете страни и шкаф от МДФ с вграден телевизор, чиято дълбочина позволява пространството да бъде максимално практично без да се създава дискомфорт при преминаване между леглото и корпусната мебел. Интересен детайл тук е тоалетката, която придава един изискан завършек на интериора. За пода е използван трислоен паркет дъб, който идеално контрастира с цялостната игра на цветове.

Спалня, Интериорно Студио, Интериорен Дизайн София
Спалня, Интериорно Студио, Интериорен Дизайн София

Гостна спалня

Изчистена по отношение на цветовете, тази спалня въплъщава баланса между елегантност и комфорт. Огледалните елементи в комбинация с естествената светлина създават едно визуално разширение, което подсилва спокойната й същност, правейки я по-приветлива и просторна.

Баня

Индивидуален стил на лукс, който перфектно се вписва в целостта. Изцяло визуално отделено е душ пространството, където сме използвали емперадор дарк, а основен детайл е деликатно изградения шкаф, контрастиращ на тъмния цвят. За останалата част сме избрали бианко карара, който подсилва модернистичното докосване в цялостната визия.

Баня, Камък, Мрамор, Дизайн на баня София