Проект

Апартамент в Бояна, София

Интериор на апартамент в Бояна на последен етаж със специфични архитектурни особености.

Функционално разпределение

Жилищната площ разполага с отворен план при всекидневната и трапезарията, елегантно отделена със стъклена врата кухня, както и две спални, баня и тоалетна. Основните линии на дизайна следват тенденциите за обзавеждане в геометрични форми, съвременни материали като стъкло, метал, PVC и ламинат, както и стилни и свежи акценти. Този модерен апартамент впечатлява със класическа изисканост в съвременна интерпретация.

Детайли
Квадратура 142м2
Локация София
Година 2015

Всекидневна

Във всекидневната, която сме преобразили в сивата гама, е разположено меко канапе в светъл тон, носещо усещане за лекота и приятна отмора, допълнено от медорнистична маса и лампион. Графитеният тон на стената е отлично балансиран със цялостното пространство, а елегантната творба и декоративните възглавници добавят стил и акцент към приглушените нюанси. Интересно дизайнерско решение е притаеното място за усамотение. Тази част от дневната зона е отделена посредством етанолова камина и дървена ламперия в светъл цвят, които заедно с естествения паркет придават чувство за уют и топлина.

dizain na svetla dnevna, moderni i izchisteni formi
Вътрешен Интериор, Дизайн, интериорно студио

Трапезария

Визуално разделено, но в съвършена симбиоза се съчетава пространството за хранене и мястото за почивка. Дизайнерската маса в трапезарията е допълнена от тапицирани столове в светли тонове, а осветителните тела – прецизно подбрани и наслоени във вертикала, създават романтична атмосфера. Телевизорът се с върти около ос, която позволява използването му на 360 градуса в двете помещения и добавя идеален завършек на тази зона.

Кухня

Впечатление прави зоната за готвене, която е отделена посредством стъклена стена като по този начин не се затваря визуално пространството, но пък се изолират шумът и ароматите. Кухнята е П-образна с високи до тавана шкафове, наподобяващи дървена ламперия, с вградени кухненски уреди, като контраст прави кухненският гръб от черен гранит, съчетан с тъмно сив грес керамичен плот.

дизайн на светла дневна, интериорно студио софия
Спалня, Интериорно Студио, Интериорен Дизайн София, Тъмна спалня

Спалня с гардеробно помещение

В спалнята присъстват земните тонове, а контраст прави тъмно синята стена, подчертана с дизайнерски огледала над спалнята. За нея е използвана светла тапицерия, която деликатно се хармонизира с естествения паркет в същата цветова гама.
В допълнение към спалнята сме изградили гардеробно помещение, чието разпределение дава чудесна възможност за съхранение на лични вещи, дрехи и обувки. Изцяло решено в светли тонове в бежовата гама, пространството е обособено с място за закачалки като разполага и с открити рафтове и шкафове за повече удобство и функционалност.

Баня

Строга нотка на модерен облик в класическа цветова комбинация от тъмно сивата гама, където подчертаното присъствие на мраморни повърхности създава неповторима атмосфера на лукс и изискан стил.

dizain na hubava banq, banq s tymni akcenti