Проект

Вътрешен Дизайн на Офис в Комплекс ЕСТЕ, София | MOOD

Изискването за този проект беше за луксозен, модерен и изчистен интериор, който да бъде актуален и след години.
Дизайн на елегантен офис, Интериорно Студио, Интериорен Дизайн София, Nova luce

Вътрешен Дизайн на Офис в Комплекс ЕСТЕ, София | MOOD

чертеж на офис, Вътрешен дизайн на къщи, Архитектурен дизайн

Функционално разпределение

Идеята за този офис е да създадем една комфортна и функционална работна среда, в която луксът и стабилността на компанията да присъстват във всеки детайл от интериора.
Заданието от клиента е да няма йерархия между служителите, за да се създаде усещането в тях, че са по-скоро партньори в бизнеса, отколкото служители. Всяко работно място е така подредено, че всеки да има своето лично пространство, давайки му възможност за усамотение и в същото време усещането, че е част от екипа. Единствено собственикът на компанията има личен кабинет, което от своя страна ясно го дефинира като лидер. Луксозен, модерен и изчистен интериорен дизайн, който да бъде актуален дори и след пет години.

Детайли
Квадратура 120м2
Локация София
Година 2014

Рецепция

Решението бе да създадем голямо отворено пространство, сливайки помещението за служителите с входа и рецепцията, усвоявайки логичен преход до останалите отделни помещения. При входа има кът за изчакване и рецепция, преградена в задната си част със стъклен панел отворен от двете си страни, позволявайки лесен достъп до останалите помещения. Стъклена врата от пода до тавана при рецепцията е входът към кабинета на собственика. Идеята е, че всеки посетител е „Добре дошъл“, посрещнат при рецепцията, но в същото време не може да продължи без да бъде поканен. По този начин посетители като доставчици и др, остават само при входа, докато клиентите биват посрещнати и настанени подобаващо, оставяйки в тях чувството, че са специални.

Дизайн на елегантен офис, Интериорно Студио, Интериорен Дизайн София
Дизайн на елегантен офис, Интериорно Студио, Интериорен Дизайн София

Отворено пространство за служители

Въпреки че помещението е отворено, стъклената преграда зад рецепцията смислово го разделя, без да е необходимо да се затваря със стени и врати. В него се помещават седем работни места за служителите, работно място за рецепциониста, както и кът за неформални срещи. Ламперия със скрити шкафове обособява подхода към заседателната зала, тоалетната и кухнята. Вратата на тоалетната е напълно скрита в нея, докато тази на кухнята е стъклена, от пода до тавана, следвайки линията на конструкцията тя дава вид на логично продължение. Колона, почти в центъра на помещението, е скрита в елегантен и удобен шкаф със скрито диодно осветление, продължаващ по цялата й височина, по този начин колоната става напълно невидима. Стената в дъното на помещението е решена с луксозна библиотека от край до край, съставена от подсветнати рафтове, без страници, захванати за гърба на стената.

Заседателна зала

В заседателната зала фокусът е върху масивна, стилна маса в центъра на помещението, позволяваща настаняването на до десет души. Едната стена е решена в акцентиращ цвят, повтарящ се из целия офис. Логото на компанията е позиционирано на нея. Стремежът ни с такъв тип проекти е основната концепция за вътрешна архитектура да присъства във всяко помещение, използваните материали цветове и форми да се повтарят смислово в отделните зони за постигането на изтънчен и усъвършенстван интериорен дизайн, който да впечатлява!

Дизайн на елегантен офис, Интериорно Студио, Интериорен Дизайн София
вътрешния дизайн, апартамент, Вътрешен Интериор

Апартамент в кв. Гоце Делчев

Функционално разпределение

Дом, разположен на 56 кв.м. – пространството е скромно, но практично усвоено. Монохромни и изчистени решения, семпла визия и красиво модерно обзавеждане. Жилището е тонирано в земни цветове – нежни кремави и пастелни нюанси на бежово. Светлите тонове несъмнено придават специфична свежест и отварят визията, а достъпът на естествена светлина във всяка част е приоритет.

Детайли
Квадратура 56м2
Локация София
Година 2015

Всекидневна

В основната част са разположени хол, трапезария и кухня, обособени в общо пространство, където светлите нюанси оформят нежна и топла домашна атмосфера. Мебелите също са решени в светли тонове, което контрастира отлично на тъмния паркет и кухненската част. Специфична особеност са двойните тавани и нестандартните шкафовете с интересна конструкция. Срещу диваните като фокусна точка е изградена етанолова камина, което създава отлично място за релакс и усамотение.

interioren dizain, renoviran luksozen apartament, moderni i izchisteni linii
interioren dizain, renoviran luksozen apartament, moderni i izchisteni linii

Кухня и трапезария

Кухненската част е решена изцяло в красива дървена ламперия, която придава акцент, но и идеално се балансира с целостта. Практично подредена с частични детайли на показ и кухненски остров в средата, осигуряващ допълнително място за съхранение и работна площ. Мястото за хранене е интересно конструирано – трапезарната маса е от дърво, като се слива с плота и разчупва класическата визия, придавайки модернистичен вид. Интересно решение тук е кътчето край прозореца, което осигурява перфектно място за четене или просто за отмора, но и същевременно допълва домашния уют.