Проект

Вила край София

Модерна вила край София с елегантен дизайн, който съчетава комфорт и функционалност, обединяващ антични елементи заедно със съвременни идеи.
Елегантен дизайн на всекидневна, Проектиране на Мебели, Архитектурен дизайн, Съчетание на камък

Вила край София

Функционално разпределение

Модерна вила край София с елегантен дизайн, който съчетава комфорт и функционалност, обединяващ антични елементи заедно със съвременни идеи.

Детайли
Квадратура 200м2
Локация София
Година 2020

Входно преддверие

Входното преддверие е просторно, с бели стени и топли мраморни плочи. Златните детайли и античните фризове оформят представително и същевременно уютно помещение. Осветителните тела са еднотипни на територията на цялата къща – полилеите осигуряват основното осветление , докато аплиците предоставят възможност за повече уют и интимна обстановка.

Елегантен дизайн на всекидневна, Проектиране на Мебели, Архитектурен дизайн, Съчетание на камък
Елегантен дизайн на всекидневна, Проектиране на Мебели, Архитектурен дизайн, Съчетание на камък

Всекидневна

Тази луксозна съвременна къща е разделена на няколко сегмента. В основният от тях се намира главната жилищна площ – хол , трапезария и  кухненска част. Основният тон в къщата е белият. Този цвят е израз на свежест и чистота. Фрагменти от античността присъстват в интериорния дизайн, но модерната мека мебел и удобните кресла  са модернистичният полъх в обстановката на всекидневната. Обзаведена е минималистично, а кръглата  подредбата прави пространството просторно и уголемено. Това се подсилва и от голямото количество естествена светлина, което навлиза през пълното остъкляване към вътрешния двор.

Кухня и трапезария

Естествения паркет във форма на рибена кост, позициониран в средата на помещението, обособява трапезарията и подчертава комфорта и стилната визия. Съчетава се топлината на дървесината с красотата на студения мрамор .Съвременната мраморна маса и интересните осветителни тела над нея спират вниманието ни в тази част на пространството. Трапезарията прелива в кухненска част и визуално е разделена от изискан, мултифункционален барплот. Тук може, както да се готви, така и да се сервира храна за цялото семейство. Кухнята е красива, решена в матово черен МДФ, топъл мрамор и стъкло. Тъмният цвят контрастира с белотата на помещението и обособява пространството още по-добре.

Елегантен дизайн на всекидневна, Проектиране на Мебели, Архитектурен дизайн, Съчетание на камък

Спалня

Спалнята е значително по-топла от всекидневната. Топлината на дървото и златните елементи придават стил и подобряват уюта. Избрахме осветление, с което може да се постигне по-интимна и романтична обстановка.

Вътрешен дизайн на къщи, Проектиране на Мебели, Архитектурен дизайн, Миноти, Minotti

Къща във Вашингтон, САЩ

Функционално разпределение

Класа и естетика излъчва всеки милиметър на тази къща, разположена на 480м2 . Всяка стая е съставена от внимателно подбрани елементи от висок клас, с плюшени меки мебели и дизайнерски светлинни решения. Изискана палитра от сиво, черно, бежаво и златни елементи рисува плавна цветова история на първия етаж, която се простира от входно антре, дневна зона и лъскавия дизайн на трапезарията и кухнята. На втория етаж откриваме декора на две зашеметяващи спални, три бани и детска стая.

Детайли
Квадратура 480м2
Локация Вашингтон
Година 2019

Всекидневна

Откритата и ефирна луксозна всекидневна е ансамбъл от дизайнерски елементи, събрани в една успокояваша цветова палитра с пълен финес. Модерният дизайн на хола съчетава ергономичност и функционалност на мебелите. В центъра е разположен кадифен диван с декоративни възглавници за допълнение, подчертан с удобна странична масичка от тъмно дърво. Зад него откриваме стелажна схема, съдържаща експозиция на любими книги и колекции. Искрящи пламъци от камината безспорно привличат вниманието и създават визуален контраст, поставяйки акцент върху безкрайната елегантност и придавайки на стаята усещане за тишина и уют в къщата.

Вътрешен дизайн на къщи, Проектиране на Мебели, Архитектурен дизайн, Миноти, Minotti
Вътрешен дизайн на къщи, Проектиране на Мебели, Архитектурен дизайн

Кухня

На по-горното ниво се намира елегантна кухня с остров за хранене. Тя е красива комбинация от монохромни цветове, с модерен и високотехнологичен интериор. Подовите настилки се променят тук, за да отбележат преход към предназначението – шевроните от светло дърво отстъпват пред изящния и красив светъл гранитогрес. Прави линии, изчистени форми и лъскави повърхности, балансирани от меката мебел формират шикозния образ на това пространство.

Трапезария

Лъскав коридор от МДФ в различни нюанси на сивото, се простира по дължината на кухнята и ни отвежда в специално обособената зона за хранене. В тази модерна трапезария всеки детайл е внимателно подбран и се съчетава перфектно. Дизайнерски полилей, модерна картина на изкуството и кадифена тапицерия перфектно допълват останалата част на естетиката. Характеризираща се с лъскави повърхности, прости тела и минималистичен декор, тази стая без усилие изгражда луксозен и внушителен съвременен стил.

Вътрешен дизайн на къщи, Проектиране на Мебели, Архитектурен дизайн
Спалня, Интериорно Студио, Интериорен Дизайн София

Мастър спалня

Великолепният интериор на спалнята съчетава комфорт с отлично творчество. Тази интимна зона е доминирана от топли тонове и семпъл микс от модерни мебели и фини детайли. Практично обособена със собствено гардеробно помещение и баня, тази спалня е също толкова изтънчена, колкото и привлекателна. Ламперия от МДФ в нежна палитра формира основата на схемата, а вградената камина внася неповторимо чувство за уединение.

Детска спалня

Творчески облик с индивидуален дизайн, предназначена за момче тинейджър –  любител на музиката – тази стая представлява отражение на неговата личност и вдъхновение в живота. Трансформирана по възможно най-продуктивен и удобен начин – със стилно легло в зелена тапицерия, функционално бюро, креативен стелаж и декоративни елементи, стаята е украсена със страхотен стил, пресъздаващ приключенски дух и настроение.

Детска спалня, Проектиране на Мебели, Интериорен дизайн, вътрешен дизайн
Хоум офис, интериорно проектиране, Вътрешен дизайн на къщи

Кабинет

Страхотният дизайн на този домашен офис предлага значителна възможност да се съчетаят професионалните и интимни моменти от живота в стая, която осигурява достатъчно фокус и мисъл. Модернистичната концепция и цветова палитра от бежаво, насищаща дизайнерската схема, пресъздават уютната атмосфера на това работно пространство. Елегантната конфигурация от кадифена мека мебел, практично бюро и декоративни елементи внасят характер в пространството и го превръщат в стилно професионално убежище.