Проект

Апартамент в кв. Витоша, София

Елегантен и модерен маломерен тристаен апартамент, в който се съчетават уют и функционалност.
dizain na vsekidnevna sofiq, moderni i izchisteni linii

Апартамент в кв. Витоша, София

Project feature

Функционално разпределение

Въпреки че този апартамент е само 65кв.м² и с неправилна форма, успяхме да удовлетворим желанията на нашите клиенти. Осигурихме просторна всекидневна с камина, кухня с остров и основна спалня с гардеробно помещение към нея.

Детайли
Квадратура 76.5м2
Локация София
Година 2019

Всекидневна, кухня и трапезария

Оптимизирайки дневната, обособихме визуално и функционално пространства за кухня с кухненски остров, трапезария и дневен тракт. Основен акцент в помещението е секция в перлено бежово, в която разположихме биоетанолова камина. За да постигнем повече комфорт и топлота , заложихме на естествен паркет и завършихме линията на дневната зона с ламперия със скрита врата към основното спално помещение.
В контрастно отделената кухня избрахме тъмни цветове, които да не натрапват присъствието и. Чрез огледалните повърхности на тъмния гранит по пода, кухненските полуостров и плот, заедно с гланцираните кухненски шкафове, помещението визуално се разширява. Линията на кухненската зона се завършва от окачен таван в тъмен цвят.

Вътрешен Интериор, Дизайн, интериорно студио, Модерна визия на интериор
Вътрешен Интериор, Дизайн, интериорно студио, Модерна визия на интериор

Мастър спалня

Основната спалня следва същия стил на дневната – минималистичен, изчистен и елегантен. В нея разположихме двойно легло със светла тапицерия, контрастираща на по-тъмните стени в графит и меко сиво. Зад спалнята се намира гардеробно помещение в перлено бежово. Скритото диодно осветление в самия гардероб, остъклените вратички, както и огледалните елементи, спомагат за усещане за повече простор и светлина.

Баня

В банята заложихме на стил, носещ лукс и интимност. Използвахме гранит емперадор дарк, за да отделим визуално душ пространството от останалата част. Дървеният гранитогрес засилва топлотата и подчертава цялостната линия на визията в банята.

Вътрешен Интериор, Дизайн, интериорно студио, Модерна визия на интериор
Вътрешен Интериор, Дизайн, интериорно студио, Модерна визия на интериор

Гостна спалня

Водещият елемент в спалнята за гости е изцяло тапицираната табла над двойното легло, която визуално издължава пространството. В комбинация с огледалните елементи, както и гардероба в перлено бежово, успяхме да направим помещението по-просторно и светло. За по-интимна обстановка добавихме висящи лампи и аплици.

Апартамент №8 в сграда Ами Буе, София

Функционално разпределение

Апартаментът се простира на 72кв. метра и включва всекидневна с кухня и  трапезария, мастър спалня, баня, гостна спалня. Издържано в монохромната гама, това малко, но уютно и приветливо жилище грее със собствен стил, внимателно подбрани детайли и текстури.

Детайли
Квадратура 72м2
Локация София
Година 2021

Всекидневна, кухня и трапезария

Този привлекателен малък хол, в който са вместени кухня и кокетна трапезария, впечатлява със свежа атмосфера, издигаща насладата от домашните удобства. С палитра от успокояващи неутрали, изобилие от текстури, декоративни възглавници, аксесоари и подходящо осветление, е пресъздадена една елегатно оформена всекидневна с красива панорамна гледка.

Кухненската част и трапезарията са практично позиционирани спрямо всекидневното пространство. Масата е подбрана в черно и инокс, а около нея са разположени четири стола в сива тапицерия. Двете картини, позиционирани в този кът създават артистичен ефект върху естетиката на декора на цялото пространство. Кухнята е решена в бяло, със сив мраморен ефект и дървени акценти.

Мастър спалня

Тази спалнята е традиционно оформена в нюанси на сивото, с модерни мебели и класически стил. Меките цветове в комбинация с естествения под придават усещане за топлота и уют. Едната стена е изцяло облечена в ефектни плоскости, които отлично си кореспондират с красивата спалня. Леглото е държано ниско и облечено в мека кожа, с дизайнески лампи и шкафчета от двете страни, които придават лека извисеност на стаята. Нежни и разнообразни акценти допълват красивия вид на помещението.

Гостна спалня

Гостната спалня е обзаведена стилно в нежни цветове с ниска наситеност, които съставят това модерно пространство с романтично и класическо вдъхновение, открито в детайлите. В нея откриваме удобна спалня с мека тапицерия, обляна от естествена светлина и подчертана с  декоративни детайли. Основен принос за красивият й вид имат скритите осветителни тела, разположени успоредно на огледалото зад леглото, които добавят допълнителен ефект към цялсотната визия. Изградена е и голяма секция от бял мдф и дърво, където зад прорезите на една от вратите е разположен радиатор.

Баня

Банята е модерна, свежа и уникална. За стените са използвани бал гранитогрес с гланцов ефект, който предлага дълбочина и създава успокояваща атмосфера. Душ пространството е отделено визуално чрез гранитогрес тип терацо, който внася игрив и артистичен вид. Черните акценти при детйлите като смесителите, дръжките, душ питата и бутона за тоалетна добавят тези завършващи модерни щрихи към дизайна, като създават един съвсем различен облик.

Апартамент №5 в сграда Ами Буе, София

Функционално разпределение

Жилището се простира на 75кв. метра и включва всекидневна с кухня и кухненски остров, трапезария, мастър спалня, баня, гостна спалня със самостоятелна баня. Свеж, пълен с живот, този модерен апартамент е предвиден за артистични обитатели. Помещенията не са големи, но са обзаведени уютно и актуално с тенденциите в дизайна.

Детайли
Квадратура 75м2
Локация София
Година 2021

Всекидневна

Пространственият разказ на всекидневната започва от взаимодействие. Заложено е на светли и свежи цветове като светло сиво, бяло и светло кафяво, което вкарва характерен акцент. Диванът е модулен, покрит с цветна селекция от декоративни възглавници. Масата се отличава с уникален запомнящ се дизайн, като същевременно нарушава конвенционалната структура, визуално обогатява и придава неформална елегантност.

Кухня и трапезария

Трапезарията включва смесица от неутрални и смели цветове и умишлено използване на текстури и материали, за да се създаде пространство, което да е целенасочено и лично. Разполага с малка дървена маса, съчетана с четири контрастни кафяви стола и привличащ погледа полилей. Добавено е произведение на модерното изкуство, което насища артистичния дух и създава завършен вид на трапезарията. Подбраната контрастна цветова палитра добавя визуален интерес като поддържа пространството топло и приветливо.
Кухнята е с отворена концепция, премахвайки бариерата между основната жилищна зона и пространството за готвене като така безпроблемно се свързва с останалото пространство. Има минималистичен дизайн с интелигентни решения за съхранение. Оборудвана е практично, в монохроматична схема от сиво и бяло, огледало по цялата дължина на гърба и дървени рафтове за акцент. Елемент на дизайна е и малкият кухненски остров свързан с масата за хранене.

Мастър спалня

Със своя перфектен уют и забележителна декорация тази спалня е истинско вдъхновение. В нея откриваме набор от нюанси, който е нежно подчертан с креативни и артистични детайли. Неутрално тапицирано легло в бежов цвят се слива перфектно с останалата цветова палитра на стаята. От двете му страни са добавени нощни шкафчета с висящи лампи с кръгла форма. Гардеробът, в който е разположен скрит радиатор, е решен в бяло, а огледалата са основен елемент. Друг важен акцент тук е стената зад леглото, облечена в мека тапицерия и декорирана с картина, която създава настроение и добавя усещане за фантазия.

Гостна спалня

В тази спалня откриваме добра селекция от изчистени, съвременни мебели, затоплени с фини щрихи като нежни завеси, цветни произведения на изкуството и златни акценти. Красивото оформление и свежата цветова палитра създават тази спокойна естетика и хармоничен фон.

Мастър баня

Декорът на банята е неутрален и спокоен. Той е смесица от бяло, сиво, като изключителен акцент прави мозайката. Душ пространството е отделено със стъклена врата. Забележителният дизайн на пейката създава модерна естетика, а скритото осветление и дизайнерски лампи добавят загадъчен визуален интерес. Тази банята има уникални фини щрихи, които допълват дизайна, създавайки чисто и отворено пространство.

Гостна баня

Това е изцяло модерна баня с минималистичен дизайн. Тя разполага с бяла мивка с огледало, стъклена душ кабина и тоалетна. Елегантният й изглед е подчертан от стените и подовете, които са със сиво-бял мраморен ефект.

интериорно проектиране, Интериорно Студио, Интериорен Дизайн София, дизайн на малък апартамент

Апартамент в комплекс Мона, София

чертеж на къщи, Вътрешен дизайн на къщи

Функционално разпределение

Елегантният, модерен дизайн с минималистични детайли е ключът към създаването на пространство в компактните места за живеене. Това жилище е с квадратура от 45м2 , но въпреки това желанието на клиента беше да го превърнем в тристаен апартамент със дишащо пространство между ключовите преходи на зоните, съдавайки илюзия за простор.

Детайли
Квадратура 45м2
Локация София
Година 2020

Всекидневна, кухня и трапезария

Подчертан уют с меки текстури и успокояващи цветове откриваме в хола. Широкоформатните плочки в светли нюанси очертават цялата зона, подвеждайки окото да вижда по-широко. Големите стъклени прозорци пропускат светлина като създават допълнителна илюзия за пространство в зоната.

Трапезарията и кухнята са в една и съща тема – изчистен и модерен дизайн от естествени материали. Разположена в единия ъгъл на стената, тази Г-образна отворена кухня се отличава с топъл кафяв ламинат, който доминира в облика на цялата зона, като подсилва домашния уют и създава усещане за уединение. Семпла, но практична, в нея са вградени всички необходими за едно домакинство уреди – пералня и миялна, хладилник, бойлер, фурна и котлони.

интериорно проектиране, Интериорно Студио, Интериорен Дизайн София, дизайн на малък апартамент
интериорно проектиране, Интериорно Студио, Интериорен Дизайн София, дизайн на малък апартамент

Спалня

Малко творчество и целенасоченост в начина, по който е проектиран всеки аспект на тази спалня я превръщат в идеално убежище за почивка и релаксация. Преливането на цветовете се слива с останалата част от дома, като го поддържат хармоничен и балансиран. Прозорецът и дървеният акцент при гардероба, подчертани със сиво тонирано огледало, я карат да изглежда още по-свежа и светла. Прости и красиви идеи, които трансформират цялото пространство.

Баня

Дървените акценти са също толкова модерни и шикозни в банята, колкото и в други части на къщата. Облечена в гранитогрес, имитиращ дърво и с тъмни широкоформатни плочки –един елегантен и контрастен вид – тази красива, леко мрачна баня придава усещане за спа, като внася уют и топлина в тази зона на уединение.

вътрешен дизайн, лукс апартамент, София, интериорен дизайн