Проект

Апартамент в кв.Бояна, София

Изчистен и светъл интериор на маломерен тристаен апартамент в квартал Бояна - съвкупоност от стил и нежност
Дизайн на елегантна всекидневна, Интериорно Студио, Интериорен Дизайн София, оранжев акцент

Апартамент в кв.Бояна, София

чертеж архитектурен, разпределение

Функционално разпределение

Тристаен апартамент, в който се фокусирахме върху създаването на спокойна и елегантна среда, изпълнена със светли и функционални пространства. Създадохме просторна дневна и трапезария, с кухня и остров, като комбинирахме няколко вида повърхности. Жилището разполага с две спални, тоалетна и баня, входно антре, където сме изградили вградени гардероби с вътрешно осветление за повече удобство и практичност.

Детайли
Квадратура 73м2
Локация София
Година 2021

Всекидневна и трапезария

Превръщайки всекидневната с трапезарията и кухнята в цялост, се създава чувство за повече пространственост, което подсилва внушителността и изяществото на цялостния проект. Представен по съвременен начин, с много внимание към детайлите и прилежно подбрана композиция от палитра цветове.
Като основни акценти във всекидневната се забелязва TV шкафа, чийто ефект е подсилен със сиво тонирано огледало, както и самият телевизор над него, който е с въртящ се механизъм на 360° за повече удобство в цялостното помещение.

Дизайн на елегантна всекидневна, Интериорно Студио, Интериорен Дизайн София, оранжев акцент
Дизайн на елегантна дневна, Интериорно Студио, Интериорен Дизайн София, розова дневна, изчистена кухня

Кухня

Следвайки линията на дизайна, зад телевизора облицовахме стената с ламперия с камък бианко карара и МДФ редуващи се плоскости, която придава една деликатна изтънченост. За пода е използван естествен камък светъл мрамор, който с интересни детайли се преплита с този на кухнята – имперадор дарк, като по този начин придава лек визуален контраст в обстановката. Интересен акцент тук са островът и плотът, които са облицовани с грес керамични плочи, издържащи на температура до 1500° – абсолютно подходящи и практични за всяка кухня.
.

Мастър спалня

Следвайки основния стил, спалнята запазва харизмата на елегантността и лукса на цялостния дизайн. Разполагаща с двойно легло с тапицерия в опушено розово, контрастираща на по-светлите тонове на стените, нежно обогатени с декоративни фризове. Разположили сме два гардероба от двете страни и шкаф от МДФ с вграден телевизор, чиято дълбочина позволява пространството да бъде максимално практично без да се създава дискомфорт при преминаване между леглото и корпусната мебел. Интересен детайл тук е тоалетката, която придава един изискан завършек на интериора. За пода е използван трислоен паркет дъб, който идеално контрастира с цялостната игра на цветове.

Спалня, Интериорно Студио, Интериорен Дизайн София
Спалня, Интериорно Студио, Интериорен Дизайн София

Гостна спалня

Изчистена по отношение на цветовете, тази спалня въплъщава баланса между елегантност и комфорт. Огледалните елементи в комбинация с естествената светлина създават едно визуално разширение, което подсилва спокойната й същност, правейки я по-приветлива и просторна.

Баня

Индивидуален стил на лукс, който перфектно се вписва в целостта. Изцяло визуално отделено е душ пространството, където сме използвали емперадор дарк, а основен детайл е деликатно изградения шкаф, контрастиращ на тъмния цвят. За останалата част сме избрали бианко карара, който подсилва модернистичното докосване в цялостната визия.

Баня, Камък, Мрамор, Дизайн на баня София

Апартамент №8 в сграда Ами Буе, София

Функционално разпределение

Апартаментът се простира на 72кв. метра и включва всекидневна с кухня и  трапезария, мастър спалня, баня, гостна спалня. Издържано в монохромната гама, това малко, но уютно и приветливо жилище грее със собствен стил, внимателно подбрани детайли и текстури.

Детайли
Квадратура 72м2
Локация София
Година 2021

Всекидневна, кухня и трапезария

Този привлекателен малък хол, в който са вместени кухня и кокетна трапезария, впечатлява със свежа атмосфера, издигаща насладата от домашните удобства. С палитра от успокояващи неутрали, изобилие от текстури, декоративни възглавници, аксесоари и подходящо осветление, е пресъздадена една елегатно оформена всекидневна с красива панорамна гледка.

Кухненската част и трапезарията са практично позиционирани спрямо всекидневното пространство. Масата е подбрана в черно и инокс, а около нея са разположени четири стола в сива тапицерия. Двете картини, позиционирани в този кът създават артистичен ефект върху естетиката на декора на цялото пространство. Кухнята е решена в бяло, със сив мраморен ефект и дървени акценти.

Мастър спалня

Тази спалнята е традиционно оформена в нюанси на сивото, с модерни мебели и класически стил. Меките цветове в комбинация с естествения под придават усещане за топлота и уют. Едната стена е изцяло облечена в ефектни плоскости, които отлично си кореспондират с красивата спалня. Леглото е държано ниско и облечено в мека кожа, с дизайнески лампи и шкафчета от двете страни, които придават лека извисеност на стаята. Нежни и разнообразни акценти допълват красивия вид на помещението.

Гостна спалня

Гостната спалня е обзаведена стилно в нежни цветове с ниска наситеност, които съставят това модерно пространство с романтично и класическо вдъхновение, открито в детайлите. В нея откриваме удобна спалня с мека тапицерия, обляна от естествена светлина и подчертана с  декоративни детайли. Основен принос за красивият й вид имат скритите осветителни тела, разположени успоредно на огледалото зад леглото, които добавят допълнителен ефект към цялсотната визия. Изградена е и голяма секция от бял мдф и дърво, където зад прорезите на една от вратите е разположен радиатор.

Баня

Банята е модерна, свежа и уникална. За стените са използвани бал гранитогрес с гланцов ефект, който предлага дълбочина и създава успокояваща атмосфера. Душ пространството е отделено визуално чрез гранитогрес тип терацо, който внася игрив и артистичен вид. Черните акценти при детйлите като смесителите, дръжките, душ питата и бутона за тоалетна добавят тези завършващи модерни щрихи към дизайна, като създават един съвсем различен облик.

Апартамент №5 в сграда Ами Буе, София

Функционално разпределение

Жилището се простира на 75кв. метра и включва всекидневна с кухня и кухненски остров, трапезария, мастър спалня, баня, гостна спалня със самостоятелна баня. Свеж, пълен с живот, този модерен апартамент е предвиден за артистични обитатели. Помещенията не са големи, но са обзаведени уютно и актуално с тенденциите в дизайна.

Детайли
Квадратура 75м2
Локация София
Година 2021

Всекидневна

Пространственият разказ на всекидневната започва от взаимодействие. Заложено е на светли и свежи цветове като светло сиво, бяло и светло кафяво, което вкарва характерен акцент. Диванът е модулен, покрит с цветна селекция от декоративни възглавници. Масата се отличава с уникален запомнящ се дизайн, като същевременно нарушава конвенционалната структура, визуално обогатява и придава неформална елегантност.

Кухня и трапезария

Трапезарията включва смесица от неутрални и смели цветове и умишлено използване на текстури и материали, за да се създаде пространство, което да е целенасочено и лично. Разполага с малка дървена маса, съчетана с четири контрастни кафяви стола и привличащ погледа полилей. Добавено е произведение на модерното изкуство, което насища артистичния дух и създава завършен вид на трапезарията. Подбраната контрастна цветова палитра добавя визуален интерес като поддържа пространството топло и приветливо.
Кухнята е с отворена концепция, премахвайки бариерата между основната жилищна зона и пространството за готвене като така безпроблемно се свързва с останалото пространство. Има минималистичен дизайн с интелигентни решения за съхранение. Оборудвана е практично, в монохроматична схема от сиво и бяло, огледало по цялата дължина на гърба и дървени рафтове за акцент. Елемент на дизайна е и малкият кухненски остров свързан с масата за хранене.

Мастър спалня

Със своя перфектен уют и забележителна декорация тази спалня е истинско вдъхновение. В нея откриваме набор от нюанси, който е нежно подчертан с креативни и артистични детайли. Неутрално тапицирано легло в бежов цвят се слива перфектно с останалата цветова палитра на стаята. От двете му страни са добавени нощни шкафчета с висящи лампи с кръгла форма. Гардеробът, в който е разположен скрит радиатор, е решен в бяло, а огледалата са основен елемент. Друг важен акцент тук е стената зад леглото, облечена в мека тапицерия и декорирана с картина, която създава настроение и добавя усещане за фантазия.

Гостна спалня

В тази спалня откриваме добра селекция от изчистени, съвременни мебели, затоплени с фини щрихи като нежни завеси, цветни произведения на изкуството и златни акценти. Красивото оформление и свежата цветова палитра създават тази спокойна естетика и хармоничен фон.

Мастър баня

Декорът на банята е неутрален и спокоен. Той е смесица от бяло, сиво, като изключителен акцент прави мозайката. Душ пространството е отделено със стъклена врата. Забележителният дизайн на пейката създава модерна естетика, а скритото осветление и дизайнерски лампи добавят загадъчен визуален интерес. Тази банята има уникални фини щрихи, които допълват дизайна, създавайки чисто и отворено пространство.

Гостна баня

Това е изцяло модерна баня с минималистичен дизайн. Тя разполага с бяла мивка с огледало, стъклена душ кабина и тоалетна. Елегантният й изглед е подчертан от стените и подовете, които са със сиво-бял мраморен ефект.