Проект

Апартамент в комплекс Мона, София

интериорно проектиране, Интериорно Студио, Интериорен Дизайн София, дизайн на малък апартамент

Апартамент в комплекс Мона, София

чертеж на къщи, Вътрешен дизайн на къщи

Функционално разпределение

Елегантният, модерен дизайн с минималистични детайли е ключът към създаването на пространство в компактните места за живеене. Това жилище е с квадратура от 45м2 , но въпреки това желанието на клиента беше да го превърнем в тристаен апартамент със дишащо пространство между ключовите преходи на зоните, съдавайки илюзия за простор.

Детайли
Квадратура 45м2
Локация София
Година 2020

Всекидневна, кухня и трапезария

Подчертан уют с меки текстури и успокояващи цветове откриваме в хола. Широкоформатните плочки в светли нюанси очертават цялата зона, подвеждайки окото да вижда по-широко. Големите стъклени прозорци пропускат светлина като създават допълнителна илюзия за пространство в зоната.

Трапезарията и кухнята са в една и съща тема – изчистен и модерен дизайн от естествени материали. Разположена в единия ъгъл на стената, тази Г-образна отворена кухня се отличава с топъл кафяв ламинат, който доминира в облика на цялата зона, като подсилва домашния уют и създава усещане за уединение. Семпла, но практична, в нея са вградени всички необходими за едно домакинство уреди – пералня и миялна, хладилник, бойлер, фурна и котлони.

интериорно проектиране, Интериорно Студио, Интериорен Дизайн София, дизайн на малък апартамент
интериорно проектиране, Интериорно Студио, Интериорен Дизайн София, дизайн на малък апартамент

Спалня

Малко творчество и целенасоченост в начина, по който е проектиран всеки аспект на тази спалня я превръщат в идеално убежище за почивка и релаксация. Преливането на цветовете се слива с останалата част от дома, като го поддържат хармоничен и балансиран. Прозорецът и дървеният акцент при гардероба, подчертани със сиво тонирано огледало, я карат да изглежда още по-свежа и светла. Прости и красиви идеи, които трансформират цялото пространство.

Баня

Дървените акценти са също толкова модерни и шикозни в банята, колкото и в други части на къщата. Облечена в гранитогрес, имитиращ дърво и с тъмни широкоформатни плочки –един елегантен и контрастен вид – тази красива, леко мрачна баня придава усещане за спа, като внася уют и топлина в тази зона на уединение.

вътрешен дизайн, лукс апартамент, София, интериорен дизайн