Project

House in Sofia

The assignment form the client was to create a modern and sleek design that combines comfort and functionality.
Спалня, Интериорно Студио, Интериорен Дизайн София, Тъмна спалня

House in Sofia

Functional Layout

An Interior design project for a house of about 350m . The house is located in Sofia, Bulgaria and consists of an entrance hall, living room, kitchen, pantry, 4 bathrooms, 3 bedrooms, laundry room, closet, gym and a sauna. The assignment form the client was to create a modern and sleek design that combines comfort and functionality.

Details
Size 350м2
Location Sofia
Year 2012

Еntrance hall

We start with the hall, where we reach a ceiling height of about 6m. The staircase is lined with stone, the same as on the floor, we decided to make full glass railings to emphasize the beauty of stairs and the small garden under it. We used faceted mirror with different heights in the space under the stairs, it breaks up the image of the space and offers a depth of field. We decided to make the ceilings clean with built in lights and slotted with concealed lighting under all corners.

широка дневна, Проектиране на Мебели, Архитектурен дизайн, Кухня, дървени щкафове
широка дневна, Проектиране на Мебели, Архитектурен дизайн, Кухня, дървени щкафове

Living room and Dining room

In the living room we continue with the use of stone floors, ceiling here again are clear slotted with concealed lighting, but this time we scored the luminaires in slots and we use a darker color for emphasis. We divided the room into three areas – sitting at the fireplace, a corner with sofas at the TV area and the dining area. We used curtains with cornices in the splines between the walls and the ceiling, so that the cornice remains hidden and the hidden light in the ceiling gives a unique glow to the curtains. An accent of the room is the fireplace structure, which is openable in the lower part, and continues along the entire height of the wall, lined by alternating panels of matte and lacquer finish and stone. Another focus is the wall of the closet covered with tiled paneling of matte and lacquer varnish, which in the area of the dining room turns into a cabinet formed by opened and closed drawers, and a wine showcase. The dining room is again in the same color scheme as the living room with three lights over the table which accentuates with color and shape.

Kitchen

In the kitchen again retaining the same color scheme as the rest of the house, again using lacquered furniture and mat boards. In the refrigerator section where we have a niche, we use ceiling-high cabinets which end up equally to the wall to round out the room.

interiorno studio sofiq, moderni i izchisteni linii, moderna kuhnq
Спалня, Интериорно Студио, Интериорен Дизайн София, Тъмна спалня

Master bedroom

In the master bedroom the highlights are the ethanol fireplace continuing in the upper part as a cabinet, we have slots in the ceiling which keep the cornices hidden while the curtains are illuminated by the hidden light fixtures, accented with a darker paint is the wall behind the headboard of the bed.

Fitness and sauna

On the third floor at the gym, we kept a part of the style of the whole house and developed the space as comfortable and functional home gym, adding all the necessary appliances as well as a Jacuzzi, sauna and a separate bathroom.

spa v kyshtata
Винтидж заведение, Бар на Витоша, Архитектурен дизайн, ретро обзавеждане, ретро бар в софия

Cafe bar in Sofia, Centre

Functional Layout

We bring to your attention an unusual interior design of a Bar in downtown Sofia. The desire from the clients was the design to be eclectic, combining classical style with modern fraction to make this a favorite place for the people from the art community of the city. Besides a coffee bar, the space is also a gallery, piano bar with live music and a restaurant with a kitchen. The aim was to make the coziness in an attractive environment to create the feeling among clients for comfort and relaxation.

Details
Size 100m2
Location Sofia
Year 2018

Piano zone

The premise is mentally divided into three zones; piano area at the entrance, a bar area and an area with sofas and tables in the long part. At the entrance our sight stopped on classical library integrated into it is a restored and modernized piano positioned in a niche between two walls finished with classic French wallpapers, the composition appears as part of an aristocratic house from the last century. Attached to it we have a modern exhibition niche with mirror back, backlit glass shelves and stainless steel frame, the aim is to emphasize the contrast between the two styles. In the bar we have a lowered ceiling, dividing it logically from the rest of the space.

Винтидж заведение, Бар на Витоша, Архитектурен дизайн, ретро обзавеждане, ретро бар в софия

Relax zone

Because industrial interior design relies so much on raw materials such as wood, metal, wrought steel, copper and aluminum pipes, we have compensated with natural textiles and lighting to break the harsh atmosphere. We used bold lines, cleverly arranged furniture and retro items to create this inspiring art setting. In the relaxation area we find exposed brickwork, which is an exceptional feature of the industrial style, combining beautifully with the elegant leather sofa and antiques. The upholstered armchair and cushions in yellow add an accent to the whole atmosphere, and the walls, decorated with paintings, bring an indescribable vintage spirit and deliver a different experience. The ceiling is made entirely of copper pipes and grilles in black, decorated with fresh flowers. An impressive part of this area is the built-in library with wooden shelves and unique decorative elements – deer’s head, various books and a black piano. A sustainable design with a unique aesthetic, where functionality and solid foundations become the focus.

Bar

The bar is a successful combination of innovative solutions in parallel with the advantages of the old layout. The idea was to create a soulful friendly bar that transports time and preserves the intimate atmosphere. The polished hardwood top and black bar stools with brown upholstery have something particularly elegant in them and bring a light weight. Under the tabletop we find gentle LED lighting, which creates an ethereal contrast and enhances the beauty of the atmosphere. Large graphite columns and black brick masonry for the background are an outstanding feature of the industrial style and are beautifully combined with the more sophisticated wooden elements.

Винтидж заведение, Бар на Витоша, Архитектурен дизайн, ретро обзавеждане, ретро бар в софия
Модерен Хол,интериорно проектиране, Интериорно Студио, Интериорен Дизайн София, Проектиране на Мебели

INTERIOR DESIGN OF A MODERN LIVING ROOM,SOFIA

Functional layout

The assignment by the client for this project was his house to be in a modern style which creates the feeling of a night club. The idea is to use “cold” materials such as metal, glass and stone, integrated with grayish accents and white lacquered panels with a glossy effect.

Details
Size 120m2
Location Sofia
Year 2018

Living room

The center of the room is a paneling made of dark grey MDF panels with gloss, as if chaotically cut, they follow a complex grid of geometric shapes involved in the design of the house. Joints formed between the elements are backlit inside, grabbing the attention and arousing interest. Furthermore as an accent in the room, the paneling is intended to conceal the door and walls of the bathroom, it also logically separates the kitchen from the living room. Comfortable sofa with straight angular shapes and a number of mechanisms for added comfort, and a fireplace built into the wall, lined with stainless steel frame, contributing to the proper sense of the atmosphere in the living room.

Модерен Хол,интериорно проектиране, Интериорно Студио, Интериорен Дизайн София, Проектиране на Мебели
Модерен Хол,интериорно проектиране, Интериорно Студио, Интериорен Дизайн София, Проектиране на Мебели

Stairs

The stairs to the second floor, are finished in technical stone with glass railing lit in its base and lined with stainless steel mirror effect underneath, it visually increases the space under the staircase. The monochromatic tonality of the living room is illuminated by bright paintings in contemporary art style, giving a contrast in a particular way with the overall interior design.

Kitchen and dining room

The kitchen is modern and with clean shapes, made out of white glossy MDF and worktops made of stainless steel with a mirror effect, positioned on a dark accent walls, it contrasts with the environment, but also creates a unique depth to the room. All cabinets are equipped with “Push” mechanism, which allows the opening with just a tap. The back of the kitchen at the worktop is designed with a lit glass panels and foil at its back which repeats the raster image from the paneling in the living room. A comfortable, freestanding kitchen island increases the total workspace of the kitchen and adds extra storage space. Exhibition cabinet, in which we integrated a TV, appears as an extension of the kitchen. The dining table is made of a metal frame and technical white stone resembling the one from the floor and the stairs. Interesting highlights are the raster slots in the ceiling, repeating the shapes from the paneling, they are solved into the suspended ceilings and are made from Barisol.

Модерен Хол,интериорно проектиране, Интериорно Студио, Интериорен Дизайн София, Проектиране на Мебели