ОСНОВНИ СТЪПКИ В ИНТЕРИОРНИЯ ДИЗАЙН

Как работим и какви са основните стъпки в работата по един интериорен проект.

Работа зад проекта

Основни стъпки в създаването на интериорни проекти, какво е нужно за качествената реализация на проекта и как го правим ние. Решихме да посветим тази страница от сайта ни, за да Ви обясним подробно как работим и по-скоро кои са основните стъпки в работата по един интериорен проект.

Първи етап

АРХИТЕКТУРНО ЗАСНЕМАНЕ

Първата стъпка от проекта е вземането на всички необходими размери на разглежданите помещения, с всички архитектурни и конструктивни особености. Точното заснемане спестява бъдещи грешки, както в проектирането, така и в реализацията.

Изготвяме чертеж, по който обсъждаме бъдещото разпределение и индивидуалните нужди на всеки клиент. Разглеждаме с клиента примери за различни стилове, цветови решения и разискваме всички негови изисквания и предпочитания.

чертеж архитектурен, разпределение
Примерно разпределение
Втори етап

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ

Базирайки се на желанията и изискванията на клиента изготвяме няколко варианта за разпределение на помещенията и мебелите в тях.

Следва подробно разглеждане на вариантите, за да решим кой от тях е най-подходящ. По този начин постигаме баланса между оптималната употреба на пространството и изискванията на клиента. След като имаме одобрен вариант, стартираме работата по проекта.

Трети етап

ДИЗАЙН

За да уточним финалната визия по проекта, разработваме триизмерни фото реалистични визуализации на помещенията. Чрез тях клиентът добива пълна представа как ще изглежда проектът в завършен вид. Можем да правим промени по дизайна и така да достигнем до най-подходящата визия за него. След като клиентът е напълно удовлетворен от дизайна (идейния проект), започваме работа по работния проект.

3Д Дизайн
чертеж архитектурен, разпределение
Четвърти етап

ДЕТАЙЛЕН ДИЗАЙН
(РАБОТЕН ПРОЕКТ)

В тази част изготвяме всичко необходимо, за реализирането на вече уточнения идеен проект. Работният проект включва необходимите чертежи за майстори, мебелисти, подизпълнители и др. Ние работим с проверени фирми, които изготвят ценови оферти за всичко необходимо. В случай, че клиентът предпочита други доставчици и подизпълнители, ние с готовност ще работим с тях. Работният проект включва планове за осветлението (позиции за всички осветителни тела и ключовете към тях), електроразпределение (всички контакти и изводи за тях), ВиК инсталация, детайли от гипсокартон, план настилки, план софит (тавани), разгъвки на по-специфични стени и детайли. В проекта са включени и всички чертежи за мебели, които се правят по поръчка. За всичко, което се купува готово, се изготвя спецификация. Изготвяме оферта за мебелите, строително-ремонтните дейности, както и цени за всички останали детайли и изделия.

Пети етап

АВТОРСКИ НАДЗОР

Авторският надзор, осигурява на клиента сигурност за това, че реализацията на проекта, ще се доближава максимално близо до вече уточнения дизайн. Ние следим изпълнението и взимаме решения при възникването на необходимост от промени. Подбираме точните цветове и нюанси и разясняваме на майсторите всичко необходимо, поддържаме връзка с тях и следим целия процес. Това гарантира изпълнението на проекта, така както е зададено.

чертеж архитектурен, разпределение
Пример

  ИЗТЕГЛИ ПРИМЕРНА ДИЗАЙН КНИГА

За всеки интериорен проект разработваме дизайн книга за клиента с всички необходими за реализацията на проекта чертежи и др. Можете да изтеглите примерна книга от линка по-долу.

Изтегли примерна дизайн книга