Тенденции в интериорния дизайн за 2021

Тенденции в интериорния дизайн за 2021

2021 набляга на използването на естествени материали и елегантни форми. Това е годината на индивидуалността и уникалността, на смелите решения и дръзките цветове.

В следващите редове ви представяме нашите най – любими тенденции.

1. Бъдете дръзки с цветове

Обичаме тенденцията, която придава на интериора художествена стойност, като използва ярки цветове в интериор с приглушена цветова гама. Тук ярката мебелна табла на леглото е идеалният начин да се вкара цвят в иначе монохромното пространство. Такъв ярък цвят помага на даден елемент да се открои от всички останали.

2. Комбинирайте ивици или райета с ярки цветове

Всеки един от тези класически модела могат да се комбинират с ярки нови цветове, за да се създаде тази забавна нова тенденция. Смесете и съчетайте модели в различни мащаби и цветове , за да създадете правилния баланс. В тази спалня монохромните ивици служат за неутрален фон на цветните елементи, същевременно осигурявайки допълнителна разчупеност на иначе прекалено бялата обстановка.

3. Използвайте скулптурна мебел

Внимателно подбраните добре оформени фигури и органични форми заемат централно място, създавайки леко противопоставяне в неутралното пространство. Както показва обзавеждането и фризовете по стените, скулптурата може да бъде красива и полезна. Извитите и оформени мебели и съдове привличат погледа, приканвайки го да танцува из пространството.

4. Оцветете в жълто и сиво

Тази година Pantone предприе необичайната стъпка да назове два цвята като техните нюанси на годината: Illuminating, жълто и Ultimate Gray, бледо сиво.

„Изборът на два независими цвята подчертава как различните елементи се обединяват, за да изразят послание за сила и надежда, което е едновременно трайно и повдигащо, предавайки идеята, че не става въпрос за един цвят или за един човек, а за повече от един“, казва Леатрис Айземан, изпълнителен директор на Pantone Color Institute.

5. Интериор с флорални мотиви

Спокойният начин на живот на Хаваите е преосмислен в тази следваща тенденция. Тъй като копнеем да избягаме от пренаселения град, интериорът, вдъхновен от далечни брегове или просто време сред природата, предлага спокойно и релаксиращо жизнено пространство, за да превърне дома в безопасно и привлекателно място за зареждане. Тропическите цветя и листа могат да пренесат природата в закрито пространство, а използването на разнообразни цветови нюанси още повече отразява нашите пътувания, морето и далечните брегове.

6. Радвайте се на земните тонове

Някои от най-добрите фирми за бои в света обявиха своите „Цвят на годината“ и както се досещате всички те са свързани с естествена, земна цветова плалитра. Ръжда, топли зелени, дълбоки червени и кафяви тонове, всички те са успокояващи и приветливи. Точно това, от което се нуждаем през 2021г .

7. Загрейте с цветове

Топлите цветове са чудесен начин да се почувствате уютно през зимните месеци и да приемете пространството по-приветливо през по-слънчевите. Все по-често се наблюдават цветове „изгорен портокал“ или „паунов блус“. Това са страхотни , защото работят добре с по -тъмни цветове като сиво и тъмно, но също така добавят дълбочина в пространството. Добавят игрив елемент , който е много необходим през по-студените зимни месеци.

8. Създайте спокойствие с океански нюанси

Улавяйки релаксиращи басейни и плажове, аква и мастилено блус цветовете предлагат спокоен, съвременен вид. Промяната към спокоен, но модерен интериор с цветове, олицетворяващи мир, спокойствие и комфорт е ключова цветна тенденция за годината. „Океанският блус“ варира от дълбоки мастилени тонове до меки аква, синьото е идеалният цвят за създаване на спокоен дом.

8. Изберете класическият традиционализъм

Вечна тенденция, вдъхновена от 18 -ти и 19 -ти век, включваща класическо изкуство, антики и произведения с история. Класическият традиционализъм носи усещане за хармония и ред във всяко жилищно пространство, с интериорна схема, която работи перфектно заедно.

„Той също така благоприятства симетрията, която може да се види в меките мебели, обхващащи богато украсени свитъци, любезни ивици и класически дамаски. Преминавайки от смела, графична геометрия, традиционният и класически дизайн са се превърнали в ключови тенденции за сезона “, продължава ръководителят на дизайна на Prestigical Textiles Мари Пари

9. Направете домашния офис център на дома ви

Домашният офис трябва да бъде проектиран като пространство за предизвикване на мисъл “, казва Мартин Уолър от Андрю Мартин. „Той иска да има ясни, ясни линии, комфорт и творческо вдъхновение чрез произведения на изкуството или шарени тапети. Настолната лампа е добър начин да добавите стил и ъгли, ръководени от дизайна към офиса, както и да е наложително за точково осветление. “

„Един стол трябва да е удобен, но е важно да се осигури правилното ниво на комфорт. Кожено кресло например би се вписало в усещането за библиотека, действайки като убежище за четене и размисъл, където изправен въртящ се стол подхожда на писането. И не бъдете осъдени на седалка от черна пяна, отидете за стол от кадифена тапицерия от средата на века или конзола с интересни линии. “

10. Оформете зона за релакс и отпускане

Добавяйте меки и удобни елементи към вашето пространство, смесвайте текстури – лен и вълна на дивани или фотьойла и маса от топло дърво – комбинирайте, за да направите удобно мястото за почивка.

Добавяйки повече текстура и топлина обогатява пространството и ни кара да се чувстваме по-живи, усещане, за което копнеем през по-студените месеци.

11. Погледнете назад към годините с по-винтич интериор

Антични, преустроени, спасени и ретро парчета имат своето място във винтич интериора. Ключът е да се позовавате на външния вид, а не да го възпроизвеждате директно, като използвате силни цветове, любими парчета и подход „по-малко е повече“ за жизнена, сплотена естетика. Ключът към този подход е да се осигури много контраст.

Това е интериор, който се нуждае от наслояване, така че избирайте парчета с течение на времето, които означават нещо за вас. Добавете няколко луксозни елемента, като богати материи и изящно осветление, за да създадете модерна нотка.

12. Използвайте отчетливи табли за легло или балдахин

С възхода на бутиковия хотел и неговия модерен облик в жилищния дизайн, таблата се превърна в блестяща фокусна точка в декора на спалнята “, продължава Мартин Уолър.

Не се страхувайте да изберете по-странен стил за таблата на над леглото, тъй като това само добавя повече характер.

Summary
Тенденции в интериорния дизайн за 2021
Article Name
Тенденции в интериорния дизайн за 2021
Description
Светът на интериорния дизайн се променя непрекъснато - бъдете в крак с най-новите тенденции за 2021 г.
Author
Publisher Name
Mood Interior Design
Publisher Logo

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*