Интериорен Дизайн на Мезонет в Бояна, София

Интериорен Дизайн на Мезонет в Бояна, София

Използвахме топли цветове като "Трюфел", "Капучино" и "Вино" в хармония с материали като дъб, текстил и камък.

Вътрешен ДИЗАЙН На Мезонет в Бояна, София

Представяме един интериорен проект на мезонет в квартал Бояна, София. Концепцията тук беше да създадем един елегантен и стилен вътрешен дизайн, който да обединява в себе си изтънчения италиански дизайн с топлотата от скандинавския. Използвахме топли цветове като "Труфел", "Капучино" и "Вино", в хармония с материали като дъб, текстил и камък.

Интериорен проект на мезонет в квартал Бояна, София от MOOD Design Sofia

Архитектурата на апартамента е интересна, тъй като е на последен етаж, мансарден апартамент със скосени на места тавани, това налага един по-различен подход към пространството. Приобщихме терасата към хола, превръщайки я в стилна трапезария, по този начин получихме една просторна всекидневна с голяма витрина и впечатляваща гледка към София. Покривът на сградата повтаря разпределението на апартамента и тъй като е ситуиран на последен етаж, приобщихме цялото пространство над него, превръщайки го в красива тераса/градина. Подходът към нея е посредством извита стълба от всекидневната към тавана.

Мансарден апартамент със скосени на места тавани, Апартамент на два етажа, Вътрешен Интериор

Апартамента разполага с две отделни бани, които скрихме в ламперия, продължаваща по цялата дължина на коридора и завършваща по стената зад дивана в хола. Ламперията е изградена от панели с естествен фурнир от дъб, текстурата на дъба е завъртяна на 45 градуса, а отделните панели са шахматно разположени в ламперията, по този начин се сформира интересен растер от изображения в дървото. Концепцията за тези панели се повтаря по целия апартамент, придавайки му един завършен и усъвършенстван интериорен дизайн. Телевизорът във всекидневната е поставен върху въртяща се около оста си конструкция, която позволява оптималната му видимост от всички части на помещението. Кът в хола с особено скосен таван, усвоихме като "легло" за четене, релакс и романтични срещи, отделен от всекидневната посредством етанолова камина, видима от всички ъгли на помещението, тя създава неповторимия уют на огъня. В следствие на архитектурата тавана е "накъсан" от множество греди, сякаш хаотично преминаващи през него. Идеята бе да подчертаем трегерите посредством окачен таван, които не достига до ръбовете със скрито в основата му осветление и интегрирани в него кардани. По този начин превърнахме дефекта в ефект.

Уютен и топъл интериорен дизайн, Шкаф за телевизор, маса за хранене, био камина

Кухнята е затворена със стъклена врата, спираща миризмите, но в същото време визуално не натоварваща обстановката. Подходът към нея е посредством предверие от към хола, с особено скосен таван.Скрихме неприятното скосяване с елегантни шкафове, като част от тях преобразихме в малък килер за складиране на възглавници от терасата. Кухнята е малка и в същото време изключително функционална и удобна. За да усвоим шкафовете под скосяването, ги направихме по-дълбоки, като по този начин плотът им свършва при височина на тавана от 180см фронтовете на шкафовете са изработени от същите плоскости както при ламперията, а работният плот имитира ръждив метал.

Галерия На ПРОЕКТА

    Архитектура | Дизайн | Апартамент | Тристаен | Луксозен

Други Проекти

Апартамент в Пловдив, Марица

Модерни и изчистени форми за вътрешния дизайн на два съединени апартамента в Пловдив.

Къща В София

Заданието на клиента беше да се създаде модерен и елегантен дизайн, който съчетава комфорт и функционалност.

Апартамент в София

Избраният стил трябва да участва във всяка стая, като един пълен вътрешен дизайн на апартамента.

Апартамент В Лозенец, София

Заданието за този апартамент бе да съзададем стилен, автентичен и уютен домашен интериор.